Kig efter pris og service, når du vælger på webhotel

Der kommer hele tiden flere og flere hjemmesider på internettet, og i dag er det blevet gjort utrolig nemt og enkelt at lave sin egen hjemmeside. Der findes mange forskellige skabeloner og systemer, som gør det nemt at designe sin hjemmeside, så den kommer til at have præcis det visuelle udtryk, som man ønsker. Har man en idé til en hjemmeside er det bare med at komme i gang, for det behøver absolut ikke at være så ressourcekrævende, som mange tænker, at det er. Derudover får man utrolig megen glæde ud af at have sin egen hjemmeside.

Hvis man overvejer at få sin egen hjemmeside, så er der nogle ting, som man lige skal sætte sig ind i. Eksempelvis skal man have et webhotel, som man kan lægge sit domæne og sit hjemmesideindhold op på. Kort fortalt går et webhotel ud på, at man lejer sig ind, ligesom man gør på et hotel. Man får en plads, hvor man kan lægge sit domænenavn, som er selve hjemmesidenavnet, op på, og derudover kan alt ens indhold også være der. Har du ikke et webhotel, kan andre ikke se din hjemmeside.

 

Gør dig de nødvendige overvejelser

Når du skal til at vælge webhotel, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser. Du kan sagtens finde et til en vanvittig billig pris, og det kan for nogle også være fint nok. Man skal dog være klar over, at der altså også er nogle ulemper ved de billigste løsninger. Eksempelvis kan man ofte opleve, at kundeservicen ikke er noget, der bliver prioriteret fra udbyderens side, men det er også derfor, at de kan tilbyde den utrolig billige pris. Der findes også andre løsninger, der måske er lidt dyrere, men som på den anden side kan tilbyde en langt bedre kundeservice og stabilitet.

Det kan ske, at ens webhotel oplever problemer, og dermed kan det også ske, at din hjemmeside ”går ned”. Dette sker typisk oftere hos de billigste udbydere. Hvis man ikke har et konkret behov for, at ens hjemmeside er oppe at køre hele tiden, så behøver det ikke at betyde noget. Men det kan sagtens opleves som værende utrolig irriterende, og så er det, at man bør prioritere et lidt dyrere webhotel. Det handler om at gøre sig de nødvendige overvejelser, både omkring selve udbyderen, men også omkring ens egne specifikke behov.

 

Webhotel, der passer til dine behov

 

Hjemmesider kan bruges til stort set alting. Indholdet på de forskellige hjemmesider varierer utrolig meget. I og med at der er tale om forskelligt indhold på hjemmesiderne, er det også forskelligt, hvilke driftsbehov disse hjemmesider har. Er der eksempelvis tale om et nyhedssite, så er det af afgørende betydning, at hjemmesiden har en stabil drift og ikke oplever hyppige udfald. Er der derimod tale om mormors personlige hjemmeside, hvor hun deler oplevelser og fotos med sine nærmeste, så er driftssikkerheden måske ikke af afgørende betydning. Derfor kan hun sagtens nøjes med et billigt webhotel.

Lad os tage et eksempel. Filip valgte at lave sit eget nyhedssite med nyheder fra den teknologiske verden. Dette gik i begyndelsen meget godt, men så begyndte han at opleve problemer. Han havde ikke sat sig så meget ind i det med webhoteller, da han oprettede hjemmesiden, og nu skete det efterhånden alt for ofte, at hans hjemmeside var ”nede”. Det viste sig, at det var hans webhotel, der var skyld i al den ”nedetid”. Så selv om løsningen var billig, så måtte Filip se sig om efter et nyt webhotel med større stabilitet. Derfor er det vigtigt at vælge en løsning, der passer til ens behov.