Hvilket lån skal jeg vælge

Hvilket lån skal jeg vælge?

Skal du låne penge, skal du først gøre dig klart, hvilken lånetype, du har brug for. De mest kendte lånetyper, der kan vælges imellem, er kviklån, forbrugslån, billån og boliglån. Inden for hver af disse findes der desuden flere muligheder. Skal du bruge lidt ekstra penge her og nu, kan kviklån være en mulighed, da pengene udbetales hurtigt. Her skal man dog være opmærksom på, at renten ofte er forholdsvis høj. Der er kommet mange online låneudbydere, som tilbyder disse lån, hvor der kan ansøges direkte på nettet, og uden at man skal gøre rede for, hvad pengene skal bruges til.

Ved alle former for forbrugslån kan det derfor overvejes, om man skal låne hos en online låneudbyder for at slippe for at forklare sin bankrådgiver, hvad forbrugslånet skal bruges til.Lån skal ske gennem flere ansøgninger til forskellige låneudbydere, da flere ansøgninger er med til at sikre sig de bedste lånevilkår.

Billån eller boliglån

Skal man have ny bil, er der selvfølgelig tale om et billån. Da det ofte handler om lidt større beløb, er det her ekstra vigtigt at forhøre sig flere steder med hensyn til renter og andre lånevilkår. Dette kan både være hos forskellige banker men også hos de forskellige online låneudbydere. Skal man købe en bolig, er der tale om et boliglån, som er det største lån, man kan optage. Her vil man oftest optage lånet gennem en kreditforening, hvor renterne er noget lavere end f.eks. ved et almindeligt banklån.

Som bankkunde har du flere muligheder for at forhandle et billigere slutprodukt, end de fleste måske umiddelbart forestiller sig. Ønsker du at undersøge disse muligheder, kan vi anbefale Finansrådet.dk.

De lave renter ved boliglån skyldes især, at der for låneudbyderne er større sikkerhed for at få deres penge tilbage, idet de kan tage sikkerhed i huset. Selvom man ved et billån også kan tage sikkerhed i bilen, er det ikke det samme, da en bils værdi altid falder, mens en boligs værdi stor set altid stiger med årene. Man kan dog kun optage et kreditforeningslån i forbindelse med køb af bolig, og man kan aldrig låne med end 80 % af boligens værdi hos dem.

Har man brug for at låne mere, er man derfor nød til at optage et banklån ved siden af. Skal man have et af disse større lån, bør man altid forhøre sig med din bankrådgiver først.