Det er vigtigt, at Hønsefoder indeholder den rette næring

Hvis du har høns eller ænder og gerne vil forkæle dem lidt, så har de brug for noget rigtig god hønsefoder. Det er nemlig med dyr, på samme måde som det er med mennesker. Vi har alle sammen brug for mad at spise og for at vokse fra små til store. Dette gælder selvfølgelig også for høns og ænder, der er dog bare lige en vigtig forskel. De har brug for noget helt andet at spise en mælkesnitte og lasagne. De kunne faktisk godt spise al den mad, som der plejer at være tilbage, efter vi har spist. Dette ville dog bare ikke være særlig godt for dem og det vil være mere økonomisk, hvis man selv spiste den mad.

Giv dine høns den rette hønsefoder

Hvis du har høns i haven og gerne vil give dem den rette mad, så er det vigtigt, at du kender de forskellige slags for foder, som der er på markedet. Der er stor forskel på, hvilken mad en lilly kylling skal spise og hvilken mad en fuldvoksen hane skal have. Dette er fordi, de har forskellige næringsbehov. Nogle typer foder er gode for de små kyllinger og hjælper dem med at vokse så hurtigt som muligt. Andre typer foder er gode til voksne høns og giver dem al den rigtige næring, som de kunne have brug for.

 

Hønsefoder bør være økologisk, hvis dine høns er det

Der var engang, hvor alle høns var økologisk, selvom det kan virke som om, at det er meget lang tid siden. Det var dengang, hvor man ikke havde husdyr og jagtede i stedet dyrene ude i det fri. Dengang gik alle høns rundt, hvor de ville og de spiste den mad, som de kunne finde og foretrak. Dette var hovedsageligt korn af for eksempel sorten majs. Denne majs var selvfølgelig også økologisk og det var en tid langt før sprøjtemidler og GMO. Tiderne har dog ændret sig og det er ikke på denne måde mere.

 

Den dag i dag kommer stort set alle vores høns fra opdræt. Dette har gjort det meget nemmere at få føde på bordet. Vi har store hønsegårde, hvor de bliver opdrættet til slagtning og ender på middagsbordet. Der er dog nogle, som foretrækker at have økologiske høns. Er dette tilfældet, så skal de selvfølgelig også have økologisk foder for at bibeholde denne status.